Allergenen, waar krijgt u vragen over?

Allergenen, waar krijgt u vragen over?

Primeur

Vanuit de eerste resultaten van de Foodservice Community Marktmonitor, zien we een invloed van allergenen op de keuken. De vraag naar glutenvrij komt bij 40% van de respondenten regelmatig voor, lactose vrij is een goede tweede met bijna 25%. Wel zien we een groot verschil tussen horeca en catering. In catering komt de vraag naar lactosevrij twee keer zo vaak voor als in horeca.


Veel vraag naar vegetarische gerechten

Behalve allergenen zien we ook veel vraag naar vegetarische gerechten, zo'n 55% geeft aan deze vraag regelmatig te krijgen. Ook hier zie je een verschil tussen horeca en catering, bij catering komt dit frequent voor in 75% van de gevallen.

Allergenen is echter wel een complex geheel, waarbij er een groot verschil is van iemand die intolerant is of echt allergisch. Indien u een gast heeft die echt allergisch is, bijvoorbeeld bij gluten, mag er ook niets in de buurt geweest zijn, waar wel gluten inzitten. Wees daarom altijd voorzichtig om iets glutenvrij te noemen. Iets wat voorverpakt is, is natuurlijk geen probleem, bij bewerkt is er wel een risico aanwezig.

Op de website van Horeca Vlaanderen vind u, uw wettelijke verplichtingen rondom allergenen en welke allergenen er zijn.


Vegetarisch is niet moeilijk

Een lekker vegetarisch gerechtje is niet moeilijk, wij bieden u daar ook wat inspiratie voor:

Vegetarische aardappelrösti
Tomaten, tomaten, tomaten . . .salade
Marokaanse salade
Groente grill Andalusie
En meer bij onze recepten


Doe mee

Ook mee doen met horeca & catering monitor en vanaf april regelmatig informatie ontvangen over relevante onderwerpen en praktische tips? Doe mee met de monitor of schrijf u direct in voor het panel.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie